Kai Latvalehto (1967)

Kai Latvalehto varttui Göteborgissa 1970-luvulla ja on asunut sen jälkeen Oulun seudulla.

Kai on kokenut kouluttaja ja suosittu luennoitsija ruotsinsuomalaisuudesta. Hän on väitellyt tohtoriksi ruotsinsuomalaisesta kulttuuri-identiteetistä 2018. Pääosassa Mika Ronkaisen palkitussa dokumenttielokuvassa Laulu koti-ikävästä. Vuoden ruotsinsuomalainen 2013. Aknestik-yhtyeen kitaristi. Ruotsinsuomalaisen kulttuurilähetystön vetäjä.

Kai on luennoinut säännöllisesti ruotsinsuomalaisuudesta vuodesta 2010 lähtien, erityisesti toisen sukupolven näkökulmasta. Muutamia esimerkkejä pidetyistä luennoista: Göteborgin kansainväliset kirjamessut ja elokuvafestivaalit, Tukholman, Helsingin ja Oulun yliopistot, Suomen suurlähetystö Tukholma, Suomi-instituutti Tukholma, FinnFest USA, University of Michigan, Ruotsin kirkko, SAK, Pohjola-Norden, kymmeniä suomenkielisen hallintoalueen kuntia Ruotsissa, Hanasaaren kulttuurikeskus Espoo, Työväen musiikkitapahtuma Valkeakoski, Siirtolaisinstituutti Turku.

TV-esiintymisiä: Go’ kväll (SVT), Inhimmillinen tekijä, Suomi on suomalainen, Arto Nyberg, Bettina S.

Finskt blod, svenskt hjärta -kirja ilmestyi ruotsiksi 2019 Verbal-kustantamon kautta.

Artikkeleita kirjoissa:
Monta oksaa – Många grenar: ruotsinsuomalaisiin kohdistuneita ennakkoluuloja ja juurettomuutta taiteilijoiden silmin (2019).
Kun Pudasjärvi Ruotsiin lähti: siirtolaiskertomuksia matkan varrelta (2017).

Ruotsinkielinen haastattelu kesältä 2018

Suomenkielinen Sisuradion haastattelu 2018

Tavattavissa

Eskilstuna 29.4. 1400, Royal, Laulu koti-ikävästä
Malmö 2.5., klo 1800, Kirsebergsbiblioteket